Re: 2dny hledání práce
Nevím, na kterou odpověď tímto odpovídáte, ale je fakt, že pokud jste převzal 20.1. výpověď, pak Váš pracovní poměr bude končit až 31.3.
Pokud jste ji převzal už v listopadu, pak budete končit 31.1.
Každopádně máte nárok na hledání zaměstnání na dobu nezbytně nutnou, nejvýše půlden v týdnu ve výpovědní době (s náhradou mzdy). Se souhlasem zaměstnavatele lze volno slučovat, např. 1 den 1x za 2 týdny. Ale toto volno je účelové, je určeno na hledání zaměstnání, takže on může po Vás vyžadovat doložení. Potvrzení od toho nastávajícího zaměstnavatele o tom, že se tam zacvičujete, není hledáním zaměstnání. Ledaže by Vám potvrdil, že to je tak dlouhý pohovor a Vy si se stávajícím zaměstnavatelem dohodnete sloučení toho volna.
odpověd je zprávná ve formě toho zákonu jsem ve zkušební době proto končím 31.1 ale potřeboval jsem vedet zda li ten 1 1/2 dne mohu vybrat na zaškolení v jiné práci.. takže podle zákona mohu říci stávájícímu zaměstnavateli že se v rámci zaškolení poslední den v práci neukážu ..
Re: 2dny hledání práce / ukonč.zkuš.doba
Při ukončení PP ve zkušební době nemáte nárok na volno z důvodu hledání nového zaměstnání. Poslední den byste si měl vyzvednout ve starém zaměstnání potvrzení o zaměstnání, které musíte předat v novém zaměstnání. Jak si ho chcete vyzvednout, když do starého zaměstnání nepřijdete? Nejsou povinni Vám ho posílat.
Re: A proč by neměl nárok?
>>>odpověd je zprávná ve formě toho zákonu jsem ve
>>>zkušební době proto končím 31.1 ale potřeboval jsem
>>>vedet
>>>zda li ten 1 1/2 dne mohu vybrat na zaškolení v jiné
>>>práci.. takže podle zákona mohu říci stávájícímu
>>>zaměstnavateli že se v rámci zaškolení poslední den v
>>>práci
>>>neukážu ..
>>
>>No to jste tomu nasadil korunu. Jestliže jste ve
>>zkušební době, tak pracovní poměr můžete ukončit vy i
>>zaměstnavatel bez uvedení důvodu ze dne na den. Takže
>>naprosto nechápu jak a proč byste chtěl čerpat volno
>>na
>>hledání zaměstnání.
>
>Při ukončení PP ve zkušební době nemáte nárok na volno
>z důvodu hledání nového zaměstnání. Poslední den byste
>si měl vyzvednout ve starém zaměstnání potvrzení o
>zaměstnání, které musíte předat v novém zaměstnání. Jak
>si ho chcete vyzvednout, když do starého zaměstnání
>nepřijdete? Nejsou povinni Vám ho posílat.
>
NV 590/2006 Sb.
1. Vyhledání nového zaměstnání
Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2013 10:45
Dobrý den , už léta vím že pokud bych 20.ledna dostal výpověd ke dni 31.1 mám dva dny na hledání práce proplacené ale nemohu nikde najít žádný zákon nebo jakým zpusobem to zaměstnavateli doložit. Nevíte jak sse to má udelat? Potřeboval bych ty dva dny na zaškolení v nové práci ale ještě do konce měsíce dělám..?