Re: Dohoda o ukončení pracovního poměru
Zaměstnavatel není povinen váš návrh dohody na rozvázání pracovního poměru přijmout, tudíž není ani povinen vám nijak odpovídat. Kdyby chtěl dohodu uzavřít, tak by se vám ozval. Vám nezbývá nic jiného, než podat výpověď - jednostranný právní akt, ale bohužel 2 měsíce výpovědní doby musíte ještě odpracovat.
Já vždy radím napsat žádost o ukončení PP dohodou, s dovětkem, nebude-li zaměstnavatel souhlasit, ať toto berou jako výpověď z pracovního poměru. Tím by se termín dal stihnout.
V podstatě je mi jasné, že už z principu mi na dohodu nepřistoupí a s dvouměsíční výpovědní lhůtou počítám. Já se jen obávám, že mu nebudu schopna doručit ani výpověď. Zřejmě to tuší, a proto se snaží vše oddálit do dalšího měsíce. Je možné to v takovém případě předat jeho zástupci či zřizovateli, aby byla výpověď podaná včas?
Děkuji.
Ano, ale nechejte si převzetí na kopii podepsat i s datumem, případně zašlete poštou na doručenku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2013 22:37
Dobrý den,
ráda bych odešla ze zaměstnání formou dohody o ukončení pracovního poměru ke dni 31.1.2013, ale zaměstnavatel se mi neustále vyhýbá a nemám možnost to s ním řešit. V práci je neúnosná situace, komunikace ze strany zaměstnavatele je nevhodná (sprostá slova), pracuji pod neustálým tlakem, stresem.
Jsem sama s malým dítětem a v takové atmosféře pracuji několik let. Bohužel to došlo až do fáze psychické neúnosnosti.
Pokud zaměstnavatel není v práci (má dovolenou, je v dočasné pracovní neschopnosti) či se úmyslně vyhýbá osobnímu jednání, přestože jsem jej o schůzku žádala i písemně, je možné se na dohodě o ukončení PP dohodnout s jeho zástupcem či zřizovatelem organizace, který je v podstatě zaměstnavatelem mého zaměstnavatele, prosím? Zřizovatel už byl o této situaci informován.
A v případě, že se mi podaří mu návrh dohody o ukončení PP předat, je povinen mi do konce měsíce (ledna 2013) sdělit vyjádření, zda s dohodou souhlasí či nikoliv? Abych eventuálně stihla podat do konce ledna výpověď.
Předem moc děkuji za radu.
Andrea