Prohlášení poplatníka

• (neregistrovaný)

31. 1. 2013 8:29

Dobrý den, prosím o radu. Byla jsem na volbách ve volební komisi a nyní mi paní účetní obce dala k vyplnění prohlášení poplatníka daně z příjmů. Výplatu za účast ve volební komisi mi totiž nezdanila. Prosím poradí mi někdo jak vyplnit. A ještě dotaz ohledně tohoto přijmu. Jsem na mateřské dovolené a jiný příjem nemám, tak tento příjem asi musím uvést do daňového přiznání. A kam ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2013 9:15

RenataH (neregistrovaný)

Re: Prohlášení poplatníka
      Když nemáte jiný příjem - proč budete podávat daňové přiznání ? Pokud jiný příjem nemáte, nejste povina podat DP.
      Vaše účetní vám určitě poradí, jak prohlášení vyplnit - na 1.str nahoře tabulku s vašimi údaji a na 2.str. v dolní polovině r.2013, datum, podpis

• 31. 1. 2013 9:35

jarka4 (neregistrovaný)

No ona se k tomu právě paní účetní moc nemá, dala mi pouze tiskopis a mám jí ho donést vyplňěný.Takže na 1str. odst.I mám přeškrtnout uplaňuji slevu na poplatníka. Já tomu opravdu moc nerozumím. Takže pokud nemám jiný příjem krom tohoto z voleb(1500Kč) a mateřská tak nemusím podávat DP. Ještě jednou děkuji.

• 31. 1. 2013 9:44

xJ (neregistrovaný)

vyplníte - příjmení, jméno, rodné číslo,adresu bydliště (místa trvalého pobytu), PSČ a prohlášení podepisuji pro plátce (název a adresa)- Obec XY
      I.
      1. Podle § 35ba odst. 1 písm. a) a § 35d odst. 2 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále
      jen „zákon“), slevu na dani na poplatníka na zdaňovací období nebo uvedenou část zdaňovacího období:
      napíšete 2013 a přeškrtnete neuplatňuji , protože budete uplatňovat slevu na poplatníka (nehodící se škrtne)
      II.

Potvrzuji pravdivost a úplnost údajů uvedených v tomto prohlášení
      Na zdaňovací období - napíšete 2013 Datum - napíšete datum podpisu Podpis - podepíšete se

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).