Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 2. 2013 21:23
Přechod z paušálních výdajů na vedení účetnictví (podvojné účetnictví)
Dobrý večer, moc prosím o radu, v roce 2011 jsem uplatňovala výdaje paušálem (i presto jsem stale vedla ucetnictvi), v roce 2012 se mi ale vyplatí více náklady - prosím o info, jak postupovat v roce 2012.....k 31.12.2011:
- eviduji neuhrazenou pohledavku a neuhrazeny zavazek, predpokladam, ze jej musim v ramci priznani za rok 2012 do priznani zahrnout v souladu s prilohou c. 3 zakona o danich z prijmu?
- eviduji naklady pr. obdobi - budou tyto naklady naklady skutecnymi v roce 2012?
- eviduji vydaje pr. obdobi - zde jsem o naklady predpokladam prisla?
- eviduji zustatek - nedouhrazenou pujcku - zde budu pokracovat v umorovani pujcky bez jakehokoli ovlivneni, rozpocitam si uroky, co bude patrit do roku 2011 pujde nedanove, v roce 2012 si danove uroky dam do nakladu?
Moc dekuji za pomoc, jsem z toho zmatena, preci jen tato situace neni tak bezna, jeste jednou dekuji za odezvy.