Re: vystavená ale neuplatněná neschopenk
tak to bohužel nevím, ale snad vám poradí někdo zkušenějš
Re: vystavená ale neuplatněná neschopenk
Nechcete-li (nemůžet) uplatnit neschopenku, nemůžete za to mít postih. Ale jelikož na neschopenku nenastoupíte ( nebudete uplatňovat nárok na nem.dávky za to, že jste byla jako doprovod s dcerou v nemocnici) ,musíte ji v každém případě zrušit. Zavolejte na OSSZ, pokud to nezařídí v nemocnici ( na ně bych nespoléhala), na sociálce tam mají od toho kopii , že jste v PN a domluvte se se zaměstnavatelem,že jim dá písemně, že nebudete mít žádné náhrady mzdy v době této nemoci , protože jste místo toho vybírala NV a že jste tedy neschopenku nenárokovala.
Je škoda to nezrušit, protože se každá neschopenka( i nezaplacená) počítá do tzv. podpůrčí doby a kdybyste byla třeba déle nemocná, hodilo by se Vám ,aby jste zbytečně tuto podpůrčí dobu měla kratší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 2. 2013 12:51
Dobrý den, může mě potkat nějaký postih, když neuplatním nárok na náhradu mzdy, jestliže mi byla vystavena neschopenka? První 2 dny víkend, další 2 dny pracovní...zaměstnavatel by mi mohl poskytnout nár. volno na změškané pracovní dny. Děkuji.