Re: OSVČ hlavní nebo vedlejší?
Osvč jste, pokud nemáte příjmy z pojišťovací činnosti a nemáte řemeslnou činnost, tak máte 60% paušál, který si samozřejmě uplatnit můžete.
V listopadu jste na zdr.pojišťovnu a sociálku měla nahlásit, že vaše podnikání je od prosince vedlejší.
Myslím si, že i když jste to třeba neudělala, v přehledu na zdr. a sociální pojištění toto uveďte a doložte jim potvrzení z HPP, kde bude vidět, že už prosinec máte podnikání na vedlejšák.
Iva
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
9. 2. 2013 16:36
Hezký den, prosím o radu: r. 2012 do 10.7. osoba bez příjmů (platila jsem ZP 1080,--), od 07/12 ŽL zprostř. obchodu a služeb. Od 26.11. mám HPP, živnost přeruším až teď v 02/2013, již z ní nemám od listopadu žádný příjem. Budu si dělat DP, ale nevím, zda jsem OSVČ hlavní nebo vedlejší a jestli mohu uplatnit paušál 60% nebo 40% (živnost ohlaš. volná). Dík všem.