Re: osvč a prac. smlouva,jak vyplnit pře
Nahlásit vedlejší činnost na 12/2012. Počet měsíců podnikání 12, počet měsíců se stanoveným min. základem 11. (1 vedlejší)
Dále postupujte podle pokynů k vyplnění.
Že v prosinci nevystavil žádnou fakturu - to na vyplnění přehledů nemá vliv. Podnikání nepozastavil.
To taky nevím. Ale určitě bude nahlášen od zam-tele jako zaměstnanec, což "uvidí" OSSZ i ZP v systému. Snad uznají.
Ale hlásit to opravdu měl do 8-mi dnů.
Jévany,taky to ted řeším...bratrovi....celý rok OSVČ a od 1.10 na smlouvu,,,nikde určitě nic nenahlásil.Chtěla bych ještě poprosit bratr má dceru,kterou uplatnuje...u zaměstnavatele ji také uplatnoval ty 3měsíce...co napsat do danového přiznání...do kolonky na děti 12měsíců ? nebo jen 9měsíců.Vznikl mu u zaměstnavatel daň.bonus,což chápu,že doplním v přiznání.díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 2. 2013 14:56
dobrý den mám dotaz manžel podniká uplatňuje výdaje paušálem ve 12/2012 byl zaměstnán na pracovní smlouvu a v tento měsíc neměl žádnou fakturaci jako OSVČ. Dostal potvrzení o příjmech kde bylo sraženo soc. a zdravotní pojištění daň. Jak mám postupovat v případě přehledů na OSSZ a VZP mám dát 12/2012 že to byla jako vedlejší činnost a jak vyplnit. Jedná se i o to zda můžu požadovat zaplacenou zálohu nazpět když už měl pojistné odvedeno v práci. Nikde nic nehlásil ani činnost v té době nepřerušil.