Re: doklad za zelený bonus - účtování
dřív jste vystavovali jednu fakturu buď na ČEZ, EON ...
a měli jste to celé s DPH s předkontací 311/602+343
nyní je to rozdělené - výrobu účtujete opět EONU nebo ČEZU nebo ... tam to je s DPH, ale faktura na OTE dph nepodléhá
já jsem si udělala pro OTE analytiku na 602 a účtuji 311/602AE
podle podkladu z OTE vystavím fakturu /ale jim ji neposílám/
Re: doklad za zelený bonus - účtování
Dobrý den, zelený bonus od fa OTE a.s. je forma "dotace", viz koordinační výbor:
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/Informace_k_uplatneni_naroku_na_odpocet_u_fve.pdf
Záleží na tom, kdy byla FTV pořízena, případně jak je využívána pro ekonomickou činnost. Vše je uvedeno v koordinačním výboru. Firmě OTE tedy neprodáváte služby na 602, ale máte dotaci na provoz FTV tedy 648(668) jsou vhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 2. 2013 9:10
Přišel nám "doklad o výplatě podpory" za zelený bonus za elektřinu za leden. Je to bez DPH a uveden je příjemce (naše firma) a plátce podpory (OTE, a.s.). Dřív jsme za elektřinu faktury vystavovali a jak nyní zaúčtovat tento doklad? Nevím, napadá mě např. interně 315/602. Jak to řešíte vy??Děkuji za případnou radu.