Re: RZD a potvr. o zdan. příjm. ze záv.
>>>Dobrý den,
>>>v RZD mi u jednoho zaměstnance vyšel přeplatek (na
>>>formuláři Výpočet daně a daň. zvýhodnění ř. 22), do
>>>potvrzení o zdan. příjmech toto patří do řádky
>>>"Přeplatek
>>>na dani §38ch", že ano?
>>>U druhého zaměstnance mi v RZD vyšel doplatek (na
>>>formuláři Výpočet daně a dań. zvýhodnění ř. 30), do
>>>potvrzení o zdan. příjmech to patří do řádky
>>>"Doplatek
>>>za
>>>zúčtování §35d, že ano?
>>>
>>>Jsem začátečník a potřebovala bych se ujistit, předem
>>>děkuji.
>>
>>Vy jste jim udělala RZD a teď jim budete vystavovat
>>potvrzení o zd.příjmech a oni si budou podávat
>>přiznání?
>>Nebo jak to mám chápat?
>
>Ne, to samozřejmě ne. Jen vystavíme potvrzení o
>zdanitelných příjmech všem a zakládáme si ho do složek :-)
>Dělám všem RZD, daňové přiznání si nepodávají.
v zúčtování by vám neměl vyjít nedoplatek, někde máte asi chybu
V pořádku, já už jsem v tom řádně zamotaná :-)) No podle toho co mi vyjelo z programu tak je to přeplatek na dani po slevě - řádek 31.a)
Mě šlo o to kam ho doplním do potvrzení o zdanitelných příjmech, protože to tu tiskneme a zakládáme každému do složky
zaměstnavatel nemá co požadovat, podle zákona o daních z příjmů si může požádat pouze zaměstnanec-poplatník
§ 38j
(3) Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do deseti dnů od podání žádosti doklad o souhrnných údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění. Kopii vystaveného dokladu plátce uschová.
Trošíčku dost je asi pošahaný a ne zvláštní, zkoušela jste mu vysvětlit k čemu toto potvrzení slouží a komu se vystavuje? Třeba někde něco slyšel a blbě to pochopil. Ty byste takhle mohli do foroty vyplňovat potvrzení o průměrném výdělku a další co se vyplňují jenom při určitých příležitostech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 2. 2013 12:36
Dobrý den,
v RZD mi u jednoho zaměstnance vyšel přeplatek (na formuláři Výpočet daně a daň. zvýhodnění ř. 22), do potvrzení o zdan. příjmech toto patří do řádky "Přeplatek na dani §38ch", že ano?
U druhého zaměstnance mi v RZD vyšel doplatek (na formuláři Výpočet daně a dań. zvýhodnění ř. 30), do potvrzení o zdan. příjmech to patří do řádky "Doplatek za zúčtování §35d, že ano?
Jsem začátečník a potřebovala bych se ujistit, předem děkuji.