Re: Datum doručení na fa z konce měsíce
pokud jste kvartální plátce, tak nebude problém s DPH v průběhu Q (např. obdrželi jste fa v květnu, vystavení duben - týká se jednoho kvartálního období a správně jste měli nárokovat až v květnu).. problém však bude na přelomu kvartálu, tam Vám to FÚ s největší pravděpodobností vyloučí z Q, ve kterém jste nárokovali a tudíž Vám vznikne vyšší dańová povinnost za I.Q, tím i nedoplatek a penále, v následujícím Q Vám zase vznikne tím pádem menší povinnost....
já, když nemám na FA datum doručení, tak se podívám, kdy byla FA vystavena a připočtu tak 5-7 dní, kdy to putovalo poštou a ař teprve tento datum dám jako doručení...
Re: Datum doručení na fa z konce měsíce
Já to dělám taky tak mimo RPDP. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 2. 2013 14:17
Došlé faktury jsou do účtárny předávány bez datumu doručení. V minulém roce jsem z nich uplatňovala DPH dnem vystavení faktury dodavatelem, tj. když byla vystavena 31.1., tak jsem uplatnila DPH již v lednu. Nechtěla jsem podnikatele znevýhodnit tím, že mu nárok DPH posunu až do dalšího měsíce, i když takto by to bylo správně. Nyní váhám, jestli mi to FÚ při kontrole nenapadne jako časový posun a za měsíc nedoměří penále. Jak to děláte vy ostatní, když dostatne k zaúčtování faktury bez datumu doručení ???