Re: Vrácení daně z úroků na hypotečním ú
Můžete se odvolat, ale musíte prokázat, že ten váš dům je rodinný dům, což nevím jestli u vašeho rekreačního domu bude možné. V ZDP je odkaz na příslušné vyhlášky, které stanovují technické požadavky na výstavbu, takže bych šla tam a zkusila najít, jestli ten váš domeček nemůže odpovídat definici rodinného domu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
20. 2. 2013 14:24
Dobrý den, právě jsem se dozvěděl, že po mě bude chtít finanční úřad vracet peníze, které jsem dostal v minulých třech letech vrácené na základě zaplacených úroků na hypotečním úvěru. Hypoteční úvěr mám na novostavbu rekreačního domu, který má parametry rodinného domu a dával jsem čestné prohlášení, že tam bydlím. Máte s podobným případem někdo zkušenosti? V daňovém průvodci je napsáno pouze toto:
2) zaplacené úroky z úvěru ze stavebního spoření, úroky z hypotečního úvěru (snížené o státní příspěvek), pokud poplatník dané úvěry použije na financování bytových potřeb (viz. Stavební spoření a Hypoteční úvěr).
Dá se profi rozhodnutí finančního úřadu nějak bránit?