Re: Vrácení daně z úroků na hypotečním ú
Můžete se odvolat, ale musíte prokázat, že ten váš dům je rodinný dům, což nevím jestli u vašeho rekreačního domu bude možné. V ZDP je odkaz na příslušné vyhlášky, které stanovují technické požadavky na výstavbu, takže bych šla tam a zkusila najít, jestli ten váš domeček nemůže odpovídat definici rodinného domu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 2. 2013 14:24
Dobrý den, právě jsem se dozvěděl, že po mě bude chtít finanční úřad vracet peníze, které jsem dostal v minulých třech letech vrácené na základě zaplacených úroků na hypotečním úvěru. Hypoteční úvěr mám na novostavbu rekreačního domu, který má parametry rodinného domu a dával jsem čestné prohlášení, že tam bydlím. Máte s podobným případem někdo zkušenosti? V daňovém průvodci je napsáno pouze toto:
2) zaplacené úroky z úvěru ze stavebního spoření, úroky z hypotečního úvěru (snížené o státní příspěvek), pokud poplatník dané úvěry použije na financování bytových potřeb (viz. Stavební spoření a Hypoteční úvěr).
Dá se profi rozhodnutí finančního úřadu nějak bránit?