Re: Vietnamci a DPH
musíte si zjistit, který poslanec má za tímhle"prsty" a hlavně komu všemu z tohoto podnikání dobře "kape", protože nikomu jinému tohle
nepromíjejí....................mě by spíše zajímalo, jak udělat, aby se zrušilo
85% poslanců atd., protože to co schvalují je do nebe volající
Já se naopak divím, jak mohou z takového obchůdku vyžít... Zákazníků tam mnoho není a spíš mám podezření, že mají vše pronajmuté od někoho mnohem zazobanějšího. Ten 1mio platí pro jednoho člověka za 12 měsíců, ale v takovém krámku jich může podnikat několik, takže proč se zbytečně registrovat k DPH? Dělají to i čeští trafikanti.
Myslíte, že to je jen v krácených tržbách a v rozdělování na lidi. Znám více obchodů, kde musí být docela velký tržby - jsou tam pořád lidi, a nakupují. Kolem vánoc to musí být docela pěkná tržba. Mají i obchody s potravinami - a kdejaký malý obchůdek spadne do DPH, ani nemrkne. A tito prostě plátci DPH nejsou - nechápu :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 2. 2013 19:38
Jak to mají Vietnamci - obchodníci s registrací a placením DPH. Ještě jsem se nesetkala, že by nějaký Vienamský obchodník byl plátce DPH, a hodně bych se divila, kdyby jejich obrat byl míň jak 1mil. Kč za 12 měsíců?