Sleva na dani na dítě

• (neregistrovaný)

31. 5. 2012 20:07

Zdravím všechny chytřejší, než jsem sama...S bývalým přítelem nežiji ve společné domácnosti již déle než rok, trvalé bydliště mám i s dcerou v nynějším najatém bytě a dcera jezdí k otci jednou za 14 dní na prodloužený víkend. Já stále ještě pobírám rodičovský příspěvek, od prosince 2011 pracuji na dohodu (cca 2 tis./měs.), bývalý je zaměstnanec. V minulém roce si uplatňoval slevu na dani na dítě, aniž by na ni měl nárok, přesto mi na výživném nepřidal ani korunu, naopak, platí čím dál méně, než zněla dohoda (soudně výživné stále ještě upraveno není). Vzhledem k situaci a nemožnosti domluvy si nepřeji, aby si slevu uplatňoval, on mi však tvrdí, že od roku 2012 si slevu na dani může uplatnit i přesto, že dcera s ním nežije ve společné domácnosti a požaduje ode mě potvrzení o tom, že já si toto neuplatňuji. Co je na tom pravdy? Nikde jsem tuto výjimku nenašla, nezdá se mi to. Díky...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2012 23:48

Rop

Pokud nežije ve společné domácnosti tak má smůlu. Slevu si uplatnit nemůže ... toto ustanovení novelizováno pro rok 2012 nebylo. Platí to jak pro rok 2011 tak pro rok 2012. Viz § 35c zákona o daních z příjmů

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).