Odpovídá Dagmar Kučerová:
> Dobrý den,
> v souvislosti s novelou zákoníku práce se od 1. 1. 2012 zrušilo ustanovení § 70 odst. 4 zákona o vysokých školách, které obsahovalo právní úpravu pracovních poměrů na dobu určitou akademických pracovníků. Pracovní poměry na dobu určitou akademických pracovníků sjednané od 1. 1. 2012 se řídí novým ustanovením § 39 zákoníku práce.
>
>
> Jiná je situace s pracovními poměry sjednanými do 31. 12. 2011. Podle přechodného ustanovení k novele zákona o vysokých školách (připojené k novele zákoníku práce) se až do svého skončení řídí dosavadními právními předpisy. Podle mého názoru pracovní poměr trvá až do 30.6. 2016.
>
>
> Dagmar Kučerová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 6. 2012 8:40
Dobrý den,
Mám uzavřený pracovní poměr na dobu od 1.6.2011 do 30.6.2016. Naše mzdová účetní mi sdělila, že je tento pracovní poměr od 1.7.2012 neplatný. Pracuji na vysoké škole. Můžete mi sdělit, zda je její výklad zákona správný
Děkuji