Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 6. 2012 21:11
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem:
Jsem zaměstnanec ve služebním poměru. Dle požadavků Policie ČR budu vykonávat příležitostně ve volném čase funkci zkušebního komisaře pro zkoušky v oboru zbraně - střelivo. Za výkon této funkce ze zákona náleží odměna. Nejsem podnikatel, nemám živnostenský list, neboť jsem ve služebním poměru a zkušební komisař nesmí být podnikatelem v oboru zbraně a střelivo. Pokud přesáhnu roční příjem z této činnosti 20.000,-, musím podávat daňové přiznání? Jsem povinen ze zákona vést nějaké účetnictví nebo požadovat nějaké doklady (např. stvrzenku, kolik mi bylo kdy a kde vyplaceno) a tyto zakládat a potom přikládat k DP nebo postačí pouze prohlášení o výši příjmu? V případě podávání daňového přiznání si vyžádám od zaměstnavatele potvrzení o příjmu a doplním výši částky, kterou jsem získal za provádění zkoušek? Lze uplatnit nějaké slevy, např. za projetý benzín, výdaje za dálniční známku apod? Abych se nedostal do případných problémů, raději se ptám touto cestou.
Za každou informaci děkuji. JŠ.