Student a podpora

• (neregistrovaný)

30. 8. 2005 11:24

Mám studenta na brigádu, který studium ukončil tento rok v červnu, v září se bude hlásit na UP, po dobu studia chodil na brigády, ale jak jsem včera viděla tak na smlouvu dohoda o provodení práce......tedy by byl bez nároku na podporu
    my mu dáme DPČ, ale zajímá mě, zda se mu ta odpracovaná doba za poslední 3 roky bude počítat, když měl jen DPP?
    Je mi jasné, že nevzniká nárok na podporu, ale zajímá mě zda se mu bude započítavat ta doba kdy pracoval na DPP? A ted by měl DPČ a z toho už nárok na podporu je..... snad pochopíte:)))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2005 11:53

Lina (neregistrovaný)

Re: student a podpora
      je..... snad pochopíte:)))
      xxxxxxx
      Nevím jestli jsem Vás pochopila dobře, ale mám za to, že se mu doba odpracovaná na DPP počítat nebude, ...v posledních 3 letech by měl mít alespoň 12 měsíců zaměstnání nebo DPČ (to, z čeho se odvádí SP,ale to víte). Jsou to § 39 a 41 v zák. o nezaměstnanosti, ty prázdniny mu asi nepomohou.

• 30. 8. 2005 11:54

Lina (neregistrovaný)

xxx teda, už mi haraší, je to zákon o zaměstnanosti (ne o nezaměstnanosti, i když většinou ho otvíráme právě kvůli tomu).

• 30. 8. 2005 11:59

Anonymní (neregistrovaný)

díky
      no toho jsem se bála, že mu naše dpč vůbec k podpoře nebude stačit když předtim dělal jen na dpp........
      no student a nedá si pozor že jo?
      takže žádná podpora nebude hlavně když ti mladí lítají po brigádách jak čerti, za tři roky toho má za 1,5 roku odpracováno a ted nic neodstane.......to je fakt blbý:((((

• 30. 8. 2005 12:20

Lina (neregistrovaný)

xxxxxxxxxx
      Ale třeba něco najde, když se o práci zajímal i při studiu. DPČ u Vás se mu bude připočítávat pro další období , kdyby nesehnal dlouhodobější zaměstnání - nesmíte to vidět z té horší stránky. Hlavně, aby ho někdo chtěl zaměstnat jinak než na DPP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).