Re: vyhl.114/2002 o FKSP
xxxxxxxxx
Nejsem si teď zcela jistá, ale nejdřív budete muset udělat výběr z 243 do 261 (pokud nemáte zvlášť pokladnu pro FKSP) - a pravděpodobně byste i tuto tíživou situaci měli mít ošetřenu v interní směrnici. Nemám teď nic po ruce,kam bych se rychle podívala.
xxxxxxxxxx
Teď jsem objevila, že mám i jakés takés souvztažnosti pro přísp., k tomuhle problému tam ale není nic. Asi váháte, zda není potřeba zaúčtovat něco proti zaměstnanci, ale nic jsem tam nenašla, i když jsem se k tomuto řešení přikláněla. Např. dar je účtován také přímo proti 912. Takže, pokud bych měla nějaký příkaz, rozhodnutí od vedoucího organizace, vyplatila bych to zaměstnanci a šmytec tak, jak jste uvedla.
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Souhlas s Anonymní, to jsem si neuvědomila, ale je to tak,zaměstnanec si zažádá, komise jmenovaná ředitelem tu žádost posoudí a doporučí řediteli ji vyřídit v souladu se zněním právních předpisů, pravidel pro čerpání FKSP a schváleného rozpočtu FKSP. To už je snad všechno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 8. 2005 8:05
V této vyhlášce jsem se dočetla,že můžeme pomoci zaměstnanci v "tíživé sociální situaci" až 15.000,- Kč,které musí být vyplaceny v hotovosti. Stačí mi tedy pouze vytvořit Pokladní výdajový doklad, kde bude např. paní Nové - v tíživé soc.situaci poskytnuta fin.výpomoc - 15.000,- Kč?? 912/261 ?? Bude to tak správně??