Re: Pr. neschopnost, důležité!!
Pokud nejste zdravá a budete mít vyčerpané dávky-podpůrčí dobu 1 roku,máte možnost požádat příslušnou Okresní správu nem.pojištění o prodloužení pracovní neschopnosti ,zpravidla po žádosti si nechají opět předložit lékařské vyšetření a posudková na OSSZ to může rozhodnout o prodl.Dělají to na 3 měs.,ale může být i třebas 2x.
Třebas má paní podpůrčí vyčerpanou( i další možnosti), neb je nemocná rok a půl , což uvádí o něco níže.
tak moje poznání
byla jsem na PN - záda
po 10 měsících mi posudkový lekář řekl,že jsou lidé na tom hůř, já pracuji v kanceláři kde je teplo ,sucho,nenáročná práce a tak mi ukončuje Pn.tečka
nemohu se vrátit do práce nevydržím sedět u Pc víc jak 15 min,pro bolest zad,nemohu být v jedné poloze,veškerá vyšetření mám ,vše je v normě nebo na hraně normy.
dohodou jsem odešla,teďmám ŽL ,platím a neplatí soc zp,zjištuji kolik podvodníků dnes je na co všechno vás nalákají a pak nic z toho,měla jsem jít přímo na pracák za 3 měsíce výdělek 3000,- náklady nepočítám zisk 0.situace zoufalá , veškeré per.agentury vám naslibují a pak nic,např. seznam cz,hledá manažery skupin HPP,tak jsem chtěla znát podrobnosti a výsledek- OZ na ŽL shánět reklamu a z toho 20%provize,zase podvod ,doufám,že se z toho nějak vyhrabu - musím...
dnes je to již asi zbytečné,ale zásadní chyba u vás byla,že jste nešla na úřad práce a souběžně s tím si nezačala hledat klienty pro případnou práci na ŽL, event.nepřihlásila se k rekv.kurzu ...
v dnešní době začínat a chtít se tím živit je opravdu hodně těžké a lékaři opravdu ukončí nemocenskou,protože na ně zase tlačí sociálka a ta nechce prodlužovat...
nikdy jsem nevěřila ,že je to tak těžké - nedoporučuji-
nechtěla jsem být příživníkem státu ,ale chyba to je a asi to ještě udělám,dlužím na soc a zdr a stále se to navyšuje a naděje žádná byla jsem vždy zaměstnaná a toto neznám ,musím něco udělat jinak to " CHocholoušek" jistí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 8. 2005 9:57
Dobrý den. Zajímalo by mě jestli mi ošetřující lékař může ukončit pracovní neschopnost v práci, pokud mi byl odepřen invalidní důchod a nemocenské mi též vypršely, ale zdravotní stav mi nedovoluje se do práce vrátit. Mohu si tedy neschopenku ponechat? Má to vůbec cenu si ji nechávat? Děkuji.