Re: Rozhodné období pro průměr na dovole
Rozhodným obdobím pro výpočet průměru je vždy předchozí kal. čtvrtletí. Jestliže pracovník v rozhodném období neodpracoval ani 22 směn, použije se průměr pravděpodobný. Ve Vašem případě v předchozím kal. čtvrtletí (tedy ve 2. čtvrtletí 05) vůbec nepracovala, použijete tedy pravoděpodobný průměr. Není stanoven žádný přesný výpočet pravděpodobného výdělku a pravděpodobného průměru. Pravděpodobný výdělek je uměle vykonstruovaný výdělek, tj. takový, jakého by asi dosáhla, kdyby bývala pracovala. Takže je to na Vás.
Jen otázka. Píšete, že mateřskou ukončila 20.7. a následovala řádná dovolená? Vy teď teprve počítáte mzdy za červenec?
Re: Rozhodné období pro průměr na dovole
Děkuji za odpověď a k vaší otázce - samozřejmě ne, ale chtěla jsem si pouze ověřit , zda mám výpočet správně. Děkuji , že nám pomáháte v situacích,kdy si nevíme rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 9. 2005 12:25
Prosím o radu v tomto konkrétním případě:
zaměstnankyně byla v PN od 27.7.2004 do 3.11.2004 a v návaznosti přešla na mateřskou dovolenou (nar.dvojčat),kterou ukončila 20.7.2005.Požádala zaměstnavatele o čerpání dovolené za rok 2004 a 2005. Jaké rozhodné období mám vzít pro výpočet průměru dovolené? Je to poslední Q, ve kterém měla příjem?
Prosím, poraďte. Děkuji