Re: Tohle neví ani na FÚ
Děkuji za reakci.
Zboží bude uskladněno v konsignačním skladu na základě smlouvy o skladování uzavřené mezi italskou firmou a dopravcem. Zboží zůstává majetkem Italů. Českým zákazníkem bude zboží odebíráno postupně, dle jeho potřeb. Po odebrání dojde k fakturaci odebraných kusů.
Můj názor je, že Italové se budou muset v ČR zaregistrovat a z přemístěného majetku dle § 16/4+5 samovyměřit DPH (viz také §108, základ daně §,36/6).
Nyní zde budou tedy vykonávat ekon. činnost, mají v konsign.sklad své zboží a ke dni vyskladňování dle Vámi uváděných dod. listů budou fakturovat jako český plátce.
Ale je to jen můj názor, takže jsem zvědavá na další:-)
Osoba registrovaná k dani v JČS, která přemístila zboží do tuzemska za účelem následného dodání jednomu kupujícímu se nemusí registrovat v tuzemsku a přiznávat DPH z jednotlivých dodání zboží tomuto kupujícímu, pokud on přizná daň z tohoto přemístěného zboží jako při pořízení zboží z JČS, a to na základě daňového dokladu vystaveného na celou dodávku přemístěného zboží
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 9. 2005 12:25
Italská společnost chce dodávat výrobky do konsignačního skladu v ČR. Konsignační sklad spravuje dopravce výrobků. Dle objednávek se budou výrobky ze skladu postupně vydávat a převážet k jedinému českému zákazníkovi. Dle potvrzených dodacích listů bude italská společnost fakturovat. Vzniká italské společnosti povinnost registrovat se k DPH v ČR? Jsou výrobky v konsignačním skladu dopravce považovány za zboží na cestě? Děkuji za případné komentáře.