Zákon o odpadech - už někdo ví?

• (neregistrovaný)

1. 9. 2005 13:11

Zákon o odpadech už studuji 3 den a jsem z něj čím dále tím více zmatená.
    Paragraf 37g - základní pojmy - sice je tak nadepsán, ale pro mě absolutně nesrozumitělně.
    Dle tohoto paragrafu nevím, jsem výrobce pokud nakupuji elektrospotřebiče a dále je prodávám ne do domácnosti /přes ulici/ ale jako výrobní prostředek pro restaurace, jídelny apod? A takových paragrafů je tam více. Mám za povinnost uzavřít smlouvu o lividaci odpadu s další společností? A mám vůbec za povinnost brát zpět el. spotřebiče když je domácnostem vůbec neprodávám?
    Poradí nebo nasměruje mě někdo tam, kde bych získala více srozumitelných informací?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 9. 2005 13:13

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Zákon o odpadech - už někdo ví?
      je to na www.env.cz - aktuality z 29.7. slíbili že tam dají i aktuáln pracovní verzi. co se týče účtování stále nikde nic

• 1. 9. 2005 15:51

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Zákon o odpadech - už někdo ví?
      Prozatím jsou v platnosti pouze ustanovení o poskytování informací výrobci či dovozci a povinnost posledního prodejce neodmítnout při prodeji nového spotřebiče převzít starý. Ostatní musí být upraveno vyhláškou MŽP. Četl jsem návrh vyhlášky, ale kdybych seděl v legislativní radě vlády, tak bych to roztrhal a vrátil.

Bohužel pobobný názor mám i na paragrafy zákona.
      Jen perlička.
      A je velmi paradoxní, že ministerstvo, které má dbát na ochranu ŽP přednostňuje v §37m odst.a) zákona o odpadech doporučuje používání starých elekropřístrojů s jistě vyšší spotřebou proudu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).