Nákup a prodej v jiném období přiznání DPH

• (neregistrovaný)

4. 10. 2012 19:26

Dobrý den,

prosím Vás o  radu. Jsem plátce DPH, a to čtvrtletní. Můj dotaz spočívá v tomto: Nakoupím zboží na konci jednoho kvartálu, ale fakturu při prodeji vystavuji až v dalším kvartálu. Jak se toto počítá v přiznání k DPH? Uvádí se nákup až v tom kvartálu, kdy se zboží prodá? Popřípadě prosím o návod, jak se s tímto pracuje, vede se nějaký sklad? Hodnota skladu?

Děkuji moc,

Vladimír

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2012 20:17

Rop

0. Najděte si účetního nebo daňového poradce.
      1. Nárok na odpočet je ve chvíli kdy obdržíte daňový doklad
      2. Povinnost odvést daň je ke dni prodeje
      3. Sklad se vede vždy. Nejen když máte faktury v jiném období. Musíte prokázat na konci roku (či podnikání) jaké zásoby máte papírově a jaké máte fyzicky a zdůvodnit případné rozdíly.

• 4. 10. 2012 21:21

bez přezdívky

Zdravím a děkuji za odpovědi.
      Ještě snad k Vašemu bodu 1. Nárok na odpočet je, když dostanu já fakturu (nakoupím materiál). Já si mohu vybrat, zda to odečtu zrovna, nebo až to zboží prodám? Je to volba, nebo povinnost to odpočíst hned při obdržení faktury?

a k bodu 3: Doplním si zpětně vedení skladu, v čem se to vede - nějaký deník?, když nepracuji s fin. systémem (mám málo faktur) a kde to na konci roku uvádím? (pouze v přiznání k DPH, nebo v daňovým přiznání?)

díky,

Vladimír

• 5. 10. 2012 10:19

Rop

Tak nějaký skladový systém je vhodný, ale myslím si, že se to dá zvládnout v excelu.

Nárok na odpočet máte tři roky od data uskutečnění zdanitelného plnění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).