Koupě nemovitosti - reakce na dotaz 6.9.

• (neregistrovaný)

8. 9. 2005 9:32

Jsem na pochybách, podle reakcí bych si troufl říci, že bych neměl spojovat své účetnictví, které je od té doby nulové a nájemné jako fyzická osoba. V opačném případě bych ale musel započítat DPH (jsem plátce DPH) a bylo by i komplikované přefakturování energie? Budu tedy dělat dobře, jestliže nebudu míchat tyto věci do sebe a na příjmový doklad o nájmu postačí pouze mé jméno a příp. datum narození? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2005 14:23

bdm (neregistrovaný)

Re: Koupě nemovitosti - reakce na dotaz
      *** Takže nejen, že jste podnikatel (IČ) ale Vy jste i plátce DPH? :-))) A ono to nejde NESPOJOVAT. Pokud jste plátce, vedete jednu evidenci DPH. ***

• 8. 9. 2005 16:23

Anonymní (neregistrovaný)

Vedete jednu DE, vedete jednu evidenci pro účely DPH, IČO vámn přidělil ŽÚ - podnikání , t.j. příjmy a výdaje podle § 7. Příjmy § 9 uvádíte pouze své jméno a adresu, nejde o podnikání podle ŽZ. Nájem je od DPH osvobozen, přefakturace služeb (energie, vodné), pokud neuplatníte DPH na vstupu, pak neuplatňujete ani na výstupu, pokud přefakturujete za stejnou cenu. V přiznání k DPH budete mít na vstupu tedy 0 DPH a na výstupu uvedete částku za nájem do ř. 530.

• 8. 9. 2005 17:32

bdm (neregistrovaný)

*** S tím moc nesouhlasím. Předně - na podnikatele se vztahuje Obch.Z. A navíc: na plátce DPH zákon o DPH se vším všudy, tzn. i včetně nároků na daňové doklady. Za další - nájem nemustí vždy osvobozen od DPH. ***

• 8. 9. 2005 19:02

Anonymní (neregistrovaný)

Takže já jako FO někomu pronajmu garáž, která není v OM. Již nepodnikám. Mám přerušný ŽL, nezrušenou registraci k DPH, budu mít příjmy z § 9 a budu postupovat podle obchodního zákoníku? A budu uvádět na doklady IČO?

• 8. 9. 2005 19:45

bdm (neregistrovaný)

*** Ale já Vás přece k ničemu nenutím :-))))))) Vždyť si to můžete udělat, jak chcete :-)) ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).