Re: Daňové zvýhodnění po maturitě
Pokud bude studovat dál (na VŠ), tak náleží zvýhodnění i za 7 a 8 bez ohledu na to, jestli syn bude mít po celé prázdninové měsíce pojištěný příjem či ne.
Já bych chtěla potvrzení o zápisu a pak na podzim potvrzení o studiu (přinese zápis, zvýhodnění dám a pojištěný příjem dítěte vůbec nezjišťuji). Pokud by to potvrzení zápisu nepřinesl a měl po celý měsíc pojištěný příjem, tak bych zvýhodnění nedala a až by po prázdninách přinesl potvrzení o studiu, tak bych mu ho zase dala a ty prázdniny by se vyrovnaly v RZD nebo v přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2016 14:15
Dobrý den,
prosím Vás mohli byste mi potvrdit, zda jsem nastudovala správně následující?
Zaměstnancův syn odmaturoval v květnu, na konci května začal pracovat - podepsal DPP do konce srpna, jeho příjem prý přesáhne 10000,-.
Zároveň se dostal na VŠ, v červenci by měl být zápis.
1) Pro mé účely - uplatnění zvýhodnění zaměstnanci za 6,7,8 - jsem pochopila, že syn je určitě studentem do 30.6. a je jedno zda má zaměstnání a odvede pojistné - mohu tedy uplatnit daňové zvýhodnění.
2) Za měsíce 7 a 8 uplatním pouze jestli budu mít potvrzení o studiu nebo pokud jeho příjmy budou z DPP menší než 10000.
Velmi děkuji