Re: Výpověď a onemocnění
Máte 2 možnosti. Neudělat nic, PP neskončí, po skončení nemoci doběhne týden výpovědní doby a pak skončíte a dostanete odstupné. NEBO písemně do 30.6. oznámíte zaměstnavateli, že netrváte na prodloužení VD, skončíte, nemocenskou od sociálky dostávat budete a odstupné dostanete v červnové výplatě.
Re: Výpověď a onemocnění
Protože vaše místo bude 30.6. zrušeno, byla byste ten týden doma na překážkách. Zvažte, jestli není lepší netrvat na prodloužení, protože při ukončení 30.6. budete mít odstupné vypočítané z průměru v I.Q a při ukončení v III. čtvrtletí bude průměr počítaný z II.Q. Většinou ve výpovědní době příjmy bývají jen základ bez prémií.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2016 7:00
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. K 30.6. jsem měla skončit v práci, byla jsem propuštěna pro nadbytečnost. Teď jsem onemocněla a nevím jak to bude se mnou dál, mám strach, že přijdu o odstupné.
Děkuji