Re: Dovolená při zkráceném pracovním úva
Jestli se mu zkrátila jenom pracovní doba a nezměnil se počet pracovních dnů v týdnu, tak že má pracovní dobu stejně po-pá jenom nyní 4 a před tím 8 hodin/den, tak počet dnů zůstává stejný , jenom při čerpání a případném proplacení při skončení PP se průměr platný v měsíci čerpání nebo proplácení násobí 4 hodinami.
K žádnému jinému přepočítávání nedochází.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2016 14:31
Dobrý den, nemohu se domluvit se zaměstnancem na jeho dovolené. Od začátku roku cca do poloviny května pracoval na klasický 8mi hodinový úvazek, od druhé poloviny května se se zaměstnavatelem dohodl na zkrácený úvazek 4 hodiny/den. Dnes podal výpověď a jeho pracovní poměr tedy skončí 31.8.2016. Do konce PP má nárok ještě na 12,5 dne dovolené. Já mu říkám, že bude čerpat 12,5 dne po 8 hodinách,zaplacených průměrem z předchozího čtvrtletí, on tvrdí, že musím počítat, když má nárok tedy na 12,5 dne po 8 hodinách, tak jelikož má nyní úvazek 4 hodiny/den, bude to 12,5 x 2 (po 4 hodinách), takže má nárok na dovolenou do konce PP na 25 dní po 4 hodinách / den. Já už jsem z něj celá zamotaná, nedokáže mne pochopit a stále si tvrdí svou. Prosím, poradíte, jak je to vlastně správně ? Moc děkuji za Vaši pomoc.