Re: registrace+ první podání DPH - majet
Proč jen odepisovaný?
Takto to není v ZDPH § 79 či § 4/4/c přece uvedeno.
Re: registrace k DPH_drobný majetek
Počítala bych s tím, že na kontrolu přijde úplně někdo jiný než ten, kdo Vám bude ochotný poradit.
Buď si můžete objednat radu u daňového poradce, který bude přikloněn k možnosti uplatnění odpočtu DPH i u drobného majetku, nebo si můžete nastudovat informace a vytisknout si tomuto tématu články a povídání daňových poradců a založit si je.
U první možnosti bych samozřejmě zvážila, zda cena za písemné vyhotovení odpovědi daňového poradce nepřevýší odpočet DPH :-)
Včera jsem k tomuto našla na jedno vyhledání na netu cca 5 - 6 článků, psaných daňovými poradci. Dívala jsem se nejen na info k možnosti odpočtu, ale k povinnosti dodanění DPH.
Re: registrace k DPH_drobný majetek
Ještě mám dotaz k původní otázce. Našla jsem si tedy několik článků o tom, že si DPH z drobného majetku mohu uplatnit, ale ještě mě zajímá, jak je to u drobného nehmotného majetku např. nákup MS Office za 5000,-. Lze se taky nárokovat DPH?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2016 15:49
Dobrý den,
s.r.o. se v červnu 2016 stala plátcem DPH, v listopadu 2015 nakoupila notebook a server/každý za 30.000,-.
Jak je to s vrácením DPH? někde jsem četla, že při prvním podání DPH od registrace si můžu o DPH zažádat, pokud se jedná o majetek.
Mám ho zařazený jako drobný.
Máte někdo zkušenost?
Děkuji za odpověď