Výběr dovolená a převedení na jinou prác

• (neregistrovaný)

7. 7. 2016 20:11

Dobrý večer. Moc prosím o radu. Hledám a pročítám už několik dní a pořád si nejsem jistá. Zaměstnanec si způsobil pracovní úraz. Následně nemohl vykonávat dosavadní práci a byl přeřazen na jinou práci, na 6 hod úvazek za den, 5 dní v týdnu. Původní byl 8 h, 5 dní v týdnu. Byl převeden během června. Celý měsíc si čerpal dovolenou. Jen nevím, jak mu proplatit tu část měsíce, kde byl už převedený na jinou práci, na tu 6ti hodinovou. Prosím poradíte?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2016 21:34

xJ (neregistrovaný)

Re: výběr dovolená a převedení na jinou
      Není zrovna šťastné takovou změnu provádět uprostřed měsíce a navíc v době čerpání dovolené, ale podle mne zaplatíte náhradu do doby převedení za 8 hodin a ode dne převedení by měla být náhrada za 6 hodin. Snad se přidá ještě někdo další a potvrdí nebo vyvrátí tento postup.

• 7. 7. 2016 21:41

p. (neregistrovaný)

Přeřazení vzniklo na základě vypracovaného lékařského posudku a muselo se sepsat do 15 ti dnů. Proto takto. Já si myslí to samé, co vy. Jen jsem si chtěla ověřit, abych zaměstnance neokradla. Každopádně moc děkuji za reakci. Ještě průměr na dovolenou. Budu vycházet z toho, který měl na původní pozici, že? Jestli v ZP správně hledám.

• 7. 7. 2016 22:15

xJ (neregistrovaný)

ano, průměr zůstává po celé čtvrtletí stejný, tedy ten co byl vypočítán z výdělků v 1Q pro 2Q

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).