Re: DPFO od roku 1992 do 1997
Sice je to komické, ale je to tak. Jako fyzická osoba, která 25 let podniká v jednom oboru, musí při zřízení sro znovu vše dokládat.
Nikol,
sice na úřadech předstírají práci různé existence, ale vždy se ptám: Proč? Podle jakého předpisu to musím/nesmím udělat?
Pochybuji, že pro ŽL pro s.r.o. musíte dokládat 20 let staré DPFO.
ŽZ nic takového nevyžaduje a úředník to tedy také nesmí vyžadovat.
Hezký den!
Uvažujte, kde všude mohou být záznamy o tom, že jste podnikal/a a měl/a příjmy z podnikání
Co například ČSSZ? Bylo z podnikání placeno důchodové pojištění? Pokud ano, tak co poslat svojí datovou schránkou Žádost o sestavení informativního osobního listu důchodového pojištění? Za pár dnů máte doma výpis dob pojištění.
Nebo ZP - po konci roku posílají Přehledy za celé roky, kdy byla osoba k ZP přihlášena s uvedením statusu pojištěnce
Jediné co mě napadlo by mohlo být prokázání praxe z oboru, ale to by snad mělo jít i bez DP. Navíc, zrovna snad ŽÚ má velmi podrobné údaje o Vaší dosavadní živnosti, včetně dob kdy byla vykonávaná nebo pozastavená. Zkuste výše uvedenou radu s OSSZ nebo VZP, tam jsou přece údaje které vycházejí z DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2016 14:18
Dobrý den,
nemohl by mi někdo poradit, kde se nachází archiv pro DPFO od roku 1992 pro Chomutov? na FÚ mi neumí odpovědět, nutně jej potřebuji pro živnostenský úřad. Děkuji za radu