Re: Dovolená a úvazek 4 hod/den
Jak proplácel v červnu 8 hodin? V červnu jste dovolenou nemohli proplatit, tam mohl dovolenou pouze čerpat. Proplatit můžete až při ukončení PP.
===
Dobrý den, paní Jasná, ano vím, špatně jsem to sem napsala, on žádnou v červnu nečerpal, ale jen když jsem si zkusila dát položku dovolená, (kvůli tomu, zda bude program počítat s 8 nebo 4 hodinami/den), tak počítal s hodinami 8. Když to zkouším teď do července, počítá už se 4 hod. Moc Vám děkuji za radu, jak mu to mám vysvětlit ? Hezký den.
Vysvětlete mu to takto: za den čerpané dovolené dostane zaplaceno za tolik hodin, kolik hodin měla činit v ten den jeho směna. Je to totiž NÁHRADA za mzdu v tom konkrétním dni, kdy místo práce čerpal dovolenou. Jestliže má rozvržení pracovní doby takové, že má pracovat v ten den 4 hodiny a on by v ten den pracoval, dostal by zaplacenou mzdu za 4 hodiny. Jestliže v ten den čerpá dovolenou, dostane náhradu mzdy za 4 hodiny.
Když jste si to zkoušela v červnu a on měl 4hodinový úvazek už od dubna, nemohl mu program v červnu za den dovolené zaplatit 8 hodin. Asi tam máte něco špatně nastaveno nebo jste to zkušebně špatně zadávala.
>Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Zaměstnanec měl
>klasický 8 hodinový úvazek / den a to do poloviny dubna
>2016. Poté se dohodli se zaměstnavatelem (z podnětu
>zaměstnavatele) na zkráceném úvazku 4 hodiny / den. PP
>končí k 31.8.2016 a zbývá mu ještě 12,5 dne dovolené. On
>tvrdí, že má 12,5 dne k úvazku 8 hodin, takže teď si
>to rozpůlí na úvazek 4 hodiny, což je dle něho 12,5 x 2
>= 25 dní, takže by nastoupil na dovolenou 28.7 + 29.7.
>+ celých 23 dní v srpnu. Prosím, jak je to správně ?
Ani náhodou, to by se zaměstnanci líbilo. Je to naprosto špatně. Hlavně se nenechte zviklat nesprávnými argumenty zaměstnance, pravdu máte vy.
>Já se domnívám, že by měl mít 12,5 dne po 4 hodinách,
>on ale tvrdí, že zkrácený úvazek si nevymyslel on, on
>jen na to přikývl. (Je SD). Moc děkuji za Vaše
>odpovědi, hezký den.
Re: Moc Vám paní Jasná a Karo děkuji
>>Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Zaměstnanec měl
>>klasický 8 hodinový úvazek / den a to do poloviny
>>dubna
>>2016. Poté se dohodli se zaměstnavatelem (z podnětu
>>zaměstnavatele) na zkráceném úvazku 4 hodiny / den.
>>PP
>>končí k 31.8.2016 a zbývá mu ještě 12,5 dne dovolené.
>>On
>>tvrdí, že má 12,5 dne k úvazku 8 hodin, takže teď si
>>to rozpůlí na úvazek 4 hodiny, což je dle něho 12,5 x
>>2
>>= 25 dní, takže by nastoupil na dovolenou 28.7 +
>>29.7.
>>+ celých 23 dní v srpnu. Prosím, jak je to správně ?
>Ani náhodou, to by se zaměstnanci líbilo. Je to
>naprosto špatně. Hlavně se nenechte zviklat nesprávnými
>argumenty zaměstnance, pravdu máte vy.
>
>>Já se domnívám, že by měl mít 12,5 dne po 4 hodinách,
>>on ale tvrdí, že zkrácený úvazek si nevymyslel on, on
>>jen na to přikývl. (Je SD). Moc děkuji za Vaše
>>odpovědi, hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2016 9:56
Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Zaměstnanec měl klasický 8 hodinový úvazek / den a to do poloviny dubna 2016. Poté se dohodli se zaměstnavatelem (z podnětu zaměstnavatele) na zkráceném úvazku 4 hodiny / den. PP končí k 31.8.2016 a zbývá mu ještě 12,5 dne dovolené. On tvrdí, že má 12,5 dne k úvazku 8 hodin, takže teď si to rozpůlí na úvazek 4 hodiny, což je dle něho 12,5 x 2 = 25 dní, takže by nastoupil na dovolenou 28.7 + 29.7. + celých 23 dní v srpnu. Prosím, jak je to správně ? Já se domnívám, že by měl mít 12,5 dne po 4 hodinách, on ale tvrdí, že zkrácený úvazek si nevymyslel on, on jen na to přikývl. (Je SD). Moc děkuji za Vaše odpovědi, hezký den.