Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2016 8:45
Dobrý den, jsem už bezradná, takže prosím o pomoc na tomto fóru. Šéf než odjel na dovolenou mi předal 2 smlouvy - Smlouva o nájmu dopravního prostředku a Kupní smlouvu - vše se týká jediného tahače, nájemce slovenská firma, plátce DPH na Slovensku, my pronajímatelé FO také plátci DPH. Nájemní smlouva uzavřena na dobu určitou od 5/06-11/16, výše splátky v EURECH splatná každý měsíc. Kupní smlouva stanovena na určitou částku v EURECH, která bude rozdělena do šesti měsíců - 6/16-11/16. Měsíční částku jsou na obou smlouvách stejné. Než šéf odjel, řekl mi, že částky co budou chodit na účet, tak mám brát jako zálohy a 11/16 se udělá konečná faktura na celou částku, ale já přece, když máme nájemní smlouvu, tak nemůžu ty částky brát jako zálohy? A přece když je budu brát jako nájemné za tahač, tak potom nemůžu vystavit konečnou fakturu, jako, že je tahač zaplacený. Tahač byl odvezen na Slovensko 5/16. Poradí mi prosím někdo, co s tím?