Re: oprava
Ano, tak nějak jsem si to představovala FP 378/321 a pak FV 311/378
Také se mi to moc nelíbí, ale pokud bych se chtěla vyhnout nákladům a pak výnosům, tak mě nic jiného nenapadá. Jak třeba postupujete, když máte fakturu za ubytování pro Vašeho zákazníka. Do nákladů se to přece také nemůže dát, tak dám na "trojkový účet" a pak přefakturuji.
Děkuji za názor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2016 8:25
Dobrý den,
naše Firma je v nájmu a drobné opravny do 10 tis. si hradíme. Teď tady ale byla oprava sítě cca 39 tis. Kč. Firma, která to opravila nám vyúčtovala tuto částku-my jsme zaúčtovali do nákladů a uplatnili si odpočet DPH. Teď bychom náklady přefakturovali pronajímateli-faktura vydaná s odvodem DPH, použitý účet 648. Nejsem si ale jistá, zda toto účtování může být. Nemělo by se to proúčtovat přes 378, žádné náklady ani výnosy? Někde jsem zase četla, že pokud tam je DPH mělo by to být přes náklady a výnosy. Tak teď opravdu nevím.
Děkuji