Ukončení PP a Pracovní neschopnost

• (neregistrovaný)

29. 7. 2016 15:16

Dobrý den, prosím někoho zkušeného o radu.

jsem invalidní důchodkyně a našla jsem si práci u firmy která se zaměřuje na zaměstnávání pouze těchto lidí.
    U této firmy jsem nastoupila jako administrativní pracovnice, týden jsem seděla v kanceláři a pak mne majitel začal posílat na úklidové práce s tím, že to k této pracovní pozici patří. Upozornila jsem ho, že ze zdravotních důvodů nemohu uklízet a místo jsem přijala, protože mi slíbil/v mailové komunikaci) pouze kancelářskou práci. Došlo to tak daleko, že jsem skončila v PN . Majitel si mne zavolal a řekl, že tedy budeme respektovat rozhodnutí lékaře a uklízet už nebudu. Pozval si mne na osobní jednání, kde mi měl říci co tedy budu vykonávat. Vše ale bylo jinak už měl připravenou Dohodu o rozvázání pracovního poměru, kde bylo uvedené že zaěstnankyně požádala o ukončení pracovního poměru ze zdravotních důvodů, což ale není pravda....k firmě jsem nastoupila 1.7. a od 25.7 mám PN a on mi nachystal ukončení k 31.7. :-) Dohodu jsem nepodepsala, Může mi někdo poradit co by to pro mne znamenalo kdybych ji podepsala?

Děkuji moc za případnou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 7. 2016 7:44

Kara (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP a Pracovní neschopnost
      Pracovní poměr by skončil 31.7., náhradu mzdy za nemoc byste dostala za své pracovní dny jen do 31.7.( z toho za první 3 prac. dny nic) a až pak od 15. dne nemoci nemocenskou od sociállky. Jestli máte zkušební dobu, tak Vám jistě po uplynutí prvních 2 týdnů nemoci zruší on poměr ve zkušební době. Ale jestli budete stále narodit, OSSZ bude platit nemocenskou dál (podle toho, kolik Vám zbývá podpůrčí doby).

• 30. 7. 2016 21:01

Zdena007 (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP pro KARU
      moc děkuji, myslela jsem si to. Ano, budu marodit dále... samozřejmě bych se k takové firmě už nevrátila. Nejde tady také o porušení pracovní smlouvy z jeho strany? Ještě jsem neslyšela aby k pozici administrativní praocvnice byl i úklid. A přijímal mne i přes upozornění že nesmím vykonávat fyzickou práci a z toho důvodu mi nabídl lehkou kancelářskou práci. Jejště jednou moc děkuji....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).