Re: vypočítávání odstupného
Z hlediska celkových peněz se Vám víc vyplatí, když budete dělat a pak si necháte dovolenou proplatit, protože dostanete peníze za práci i za dovolenou. Kdybyste dovolenou vybírala, tak místo peněz za práci dostanete jen peníze za dovolenou. Ale na výpočet odstupného nemá vliv ani jedna varianta, protože to se bude počítat z hodinového průměru, který platí teď ve 3. čtvrtletí. Tímto hodinovým průměrem Vám bude zaměstnavatel platit nebo proplácet i tu dovolenou. A tento průměr je vypočítaný z výdělků a odpracovaných hodin ve 2. čtvrtletí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 7. 2016 12:47
Prosím o radu, je mi skoro 60 let, dostala jsem výpověď z organizačních důvodů a dostanu 3 platy navíc, ale nestihnu vybrat alikvotní část dovolené, navrhují, že mi jí proplatí. Co se mi vyplatí víc, vybrat si jí nebo si jí nechat proplatit z hlediska výpočtu odstupného? Končím 30.9., počítá se odstupné z července, srpna a září? Děkuji moc a přeji hezký den A.