DPČ - maximální počet hodin

• (neregistrovaný)

2. 8. 2016 14:25

Dobrý den,

pracuji u zaměstnavatele na DPČ od roku 2014 na dobu neurčitou a chtěl bych se zeptat, jaký maximální počet hodin mohu odpracovat. Můj zaměstnavatel to počítá tak, že měsíčně mám limit poloviny 8-hodinové pracovní doby (např.červenec - 84 hodin, srpen - 92 hodin, atd.).
    Ale jelikož by byla možnost v srpnu kvůli nedostatku pracovníků odpracovat více směn, tak jsem chtěl zjistit, zda by bylo možné odpracovat např.130 hodin. V zákoníku práce jsem našel toto:

§76/3 Dodržování sjednaného a nejvýše přípustného rozsahu poloviny stanovené týdenní pracovní doby se posuzuje za celou dobu, na kterou byla dohoda o pracovní činnosti uzavřena, nejdéle však za období 52 týdnů.

Pokud to chápu správně, bere se to tak, že v případě DPČ na dobu neurčitou se rozsah posuzuje za období 52 týdnů? Takže pokud jsem měl např. v lednu 2016 odpracováno 0 hodin, a v únoru 2016 jen 20 hodin, tak by se ty sprnové "hodiny navíc" zprůměrovaly a ten rozsah by byl dodržen?
    Děkuji předem za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2016 14:52

Kara (neregistrovaný)

Re: DPČ - maximální počet hodin
      Ano, přesně tak. Týdenní průměr odpracovaných hodin za 52 týdnů. Ale musíte podle mého názoru sledovat 52 týdnů od začátku DPČ, pak dalších 52 týdnů atd. Takže to počítání třeba nevyjde zrovna přesně od 1.1.2016. 52 týdnů, to je 364 dnů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).