Re: Ošetřovné na zdravé dítě 16 dní ?
"Podmínkou nároku je, že ošetřovaná osoba žije se zaměstnancem v domácnosti, to neplatí v případě ošetřování dítěte do 10 let rodičem."
=> dcera nemusí žít v domácnosti s tímto otcem !
Nepřítomnost v práci mu omluvíte, za kolik dní dostane ošetřovné není vaše starost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 8. 2016 18:22
Dobrý večer,
mohu poprosit o radu ? V této diskuzi i na webu České soc. správy jsem našla instrukce, ale nevím jak v tomto případě ?
Zaměstnanec volal, že nedojde do práce, přítelkyně je v nemocnici a on se musí starat o společnou dceru /3roky/.Vyčetla jsem, že toto lze, pokud osoba, která jinak pečuje, sama onemocněla, i když pobírá rodičovský příspěvek.
Chci po něm doklad o ošetřovném.
Zítra má dojet, tvrdí, že má nárok na 16 dní ošetřovného, že je osamělý.
Nikdy s přítelkyní nebyli sezdaní, nejsou rozvedení. Na dítě si neuplatňuje daňové zvýhodnění.
Každý bydlel jinde. Nyní prý pár dní už bydlí spolu.
Nevím, zda chtějí splnit nárok společné domácnosti?
Četla jsem: Podmínkou nároku je, že ošetřovaná osoba žije se zaměstnancem v domácnosti, to neplatí v případě ošetřování dítěte do 10 let rodičem.
Takže dcera musí žít v domácnosti s tímto otcem nebo to neplatí ?
A nárok na 16 dní podpůrčí doby má osamělý zaměstnanec.
Je osamělý ? V podmínce je : který má v péči alespoň 1 dítě do 16 let.
Osamělý je ten, který nežije s družkou ne ?
Nevím co mu máme uznat a co vypsat do Počátku ošetřovného ?
Moc díky všem