Re: jak s výplatou - nemocenská
Řešila jsem podobný případ, zaměstnanec byl nemocný déle jak 14 dní, lístek na peníze nedodal, telefony nezvedal ani jinak nekomunikoval.
Na ČSSZ mi na můj dotaz řekli, že pokud nedá lístek na peníze nemám mu vyplácet náhradu mzdy. Ukončení neschopenky jsem řešila u jeho lékaře, který mi zaslal kopii. Naštěstí byl ve zkušební době, takže po 14 dnech nemoci jsme mu zaslali zrušení PP ve zkušební době.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2016 15:44
Dobrý den, zaměstnanec má od 22.07.2016 pracovní neschopnost, neschopenku donesl. Teď jen poslal sms, že do práce už nedorazí. Nemám ukončení pracovní neschopnosti, takže netuším, jestli ještě marodí nebo ne, telefon nebere, na emaily nereaguje, v místě trvalého bydliště není k zastižení. Potřebuji už spočítat výplaty a netuším, jak můžu v tomto případě postupovat a zda mu vůbec náhradu mzdy můžu dát. Můžete mi, prosím, někdo poradit?
Děkuji
J.