Re: obecní zaměstnanec - Odstupné
Pracuji na městě jako personalistka, mzdová. Pro zaměstnance územních samosprávných celků platí zákoník práce tak stejně jako pro kteréhokoliv jiného zaměstnance a zaměstnavatele. Jen navíc je zde zákon o úřednících ÚSC 312/2002 Sb. Ale na Vaši pozici se tento zákon nevztahuje, nevykonáváte žádnou správní činnost. Takže pokud jste měla pracovní poměr na dobu neurčitou a v době Vaší MD, RD Vaši pozici zrušili, měla byste dostat výpověď dle § 52 odst.c) ZP (stane-li se zam. nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, techn. vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách) A tady by to rozhodně bylo s odstupným !!!
>>>>Dobrý den,pracovala jsem na obci jako odborný
činnost. Takže
>pokud jste měla pracovní poměr na dobu neurčitou a v
>době Vaší MD, RD Vaši pozici zrušili, měla byste dostat
>výpověď dle § 52 odst.c) ZP (stane-li se zam.
>nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo
>příslušného orgánu o změně jeho úkolů, techn. vybavení, o
>snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti
>práce nebo o jiných organizačních změnách) A tady by to
>rozhodně bylo s odstupným !!!
na co ta přednáška? ještě jsme se ani nedočkali odpovědi, zda dotyčná dostala vlastně výpověď a z jakého důvodu, takže nevíme ani základní info.co když uzavřeli dohodu?
Ano, pro některé zaměstnance platí ohledně odstupného kromě ZP další pravidly, ale týká se to pouze úředníků (zákon k úřednících). Pokud jste ve své náplni práce neměla třeba nějakou správní činnosti z oblasti životního prostředí, tak se
Vás to týkat nebude a bude platit klasicky jen zákoník práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2016 10:50
Dobrý den,pracovala jsem na obci jako odborný zahradník, po rodičovské dovolené mi bylo sděleno že už mne nepotřebují, když jsem se tedy ozvala ohledně odstupného bylo mi řečeno, že pro obecní zaměstnance platí jiná pravidla?!poradíte?děkuji