Výplata zisku a OR

• (neregistrovaný)

9. 8. 2016 9:17

Můžete mi prosím někdo poradit jak postupovat při zveřejnění výplaty zisku do obchodního rejstříku? Jediný společník si vyplatil zisk na konci července, existuje někde na nahlášení do OR nějaký formulář? Nebo postačí, když výplata zisku bude zohledněna v příloze k účetní závěrce za rok 2016, která se posílá na OR?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 8. 2016 10:03

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: výplata zisku a OR
      Věro,

Velký bratr požaduje informace o rozdělení zisku dokonce na dvou místech zákona č. 304/2013 Sb. a to v § 66/c a § 67. Šmíráctví státu se rozšiřuje a konce nedohlédnete.

Já doporučuji uvádět v účetní závěrce za rok X, která se ukládá v roce X+1, návrh rozdělení zisku za rok X a současně konečnou podobu rozdělení zisku za rok X-1.

Pokud si vyplatil zisk v červenci, tak bych samostatnou listinu do OR neukládal. Člověk není na světě jen proto, aby plnil nesmyslné příkazy státu.

Pokutu podle § 104 zákona 304/2013 Sb. může soud udělit až po neuposlechnutí výzvy. Jiná sankce v současné době není.

Hezký den!

• 9. 8. 2016 10:10

Věra 24 (neregistrovaný)

Re: výplata zisku a OR
      Pavle, děkuji moc. Nechám to tedy vše až do účetní závěrky. :) Já jen aby jsme pak nebyly nesmyslně pokutovaní za nesplnění jejich šmírování. :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).