Re: KH-výzva
Sankce hrozí. Ale teoreticky i prakticky by se to zvládnout dalo. V DS je 10 dní (kalendářních) na doručení fikcí + 5 dní (nově pracovních) na reagování na Výzvu. Záleží kdy přesně a na jak dlouho na dovolenou jedete.
Jinak jsou možnosti :
1. Mít NB nebo chytrý mobil s sebou i na dovolené nebo
2. Má někdo jiný ještě přístup do DS? Ten by musel DS kontrolovat a být schopen odeslat v termínu alespoň tzv. " Rychlou odpověď na Výzvu", která je přímo ve formuláři KH, tzn. zvolit volbu: Potvrzuji správnost naposledy podaného KH" a uvést č.j. Výzvy. Tím se také dá získat čas. Pak byste teprve poslala následné KH s uvedenými správnými údaji.
Re: KH-výzva_ Kukátko
Souhlasím, jen doporučuji DS kontrolovat pomocí Kukátka a nikoliv s plným přístupem.
Hezký den!
Re: KH-výzva_ Kukátko
Když se přihlásíte s plným přístupem, tak se zpráva považuje za doručenou. Když se přihlásíte s Kukátkem, tak si přečtete pouze hlavičku zprávy, ale zpráva se nepovažuje za doručenou. S Kukátkem přitom můžete i odesílat zprávy. Takže když napíše FÚ výzvu, že jste neodevzdala KH, můžete podle odesílatele odhadnout obsah zprávy a KH odeslat před tím, než si vlastní zprávu přečtete. Ušetříte na pokutě.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 8. 2016 13:51
Dobrý den, chci odjet na dovolenou 15 dnů a nebudu mít k dispozici PC. Jsem plátce DPH a KH. Pokud mi přijde výzva do DS a vyzvednu ji až po dovolené hrozí mi nějaké sankce? Nevím, jak se zařídit. Děkuji předem za odpověď. Eli