Příplatky za práci přesčas a svátek

• (neregistrovaný)

10. 8. 2016 14:02

Zaměstnanec pracoval v oba státní svátky v červenci. Za oba tyto svátky si vybral náhradní volno ještě v červenci. Zároveň si odpracoval další 3 dny navíc.

Já mu ty svátky proplatím jako mzdu. Jak to bude s příplatky za svátky a za přesčas v případě že si bere náhradní volno. Za ty zbývající tři dny si vezme náhradní volno v srpnu. Takže bych měla proplatit taky jen mzdu že.
    Pracuji v programu Pohoda

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 8. 2016 14:23

pája

Re: Příplatky za práci přesčas a svátek
      >Zaměstnanec pracoval v oba státní svátky v červenci.
      >Za oba tyto svátky si vybral náhradní volno ještě v
      >červenci. Zároveň si odpracoval další 3 dny navíc.
      >
      >Já mu ty svátky proplatím jako mzdu. Jak to bude s
      >příplatky za svátky a za přesčas v případě že si bere
      >náhradní volno.

tak jak to upravuje zákoník práce v přísl. §§.

Za ty zbývající tři dny si vezme náhradní
      >volno v srpnu. Takže bych měla proplatit taky jen mzdu
      >že.
      >Pracuji v programu Pohoda

• 10. 8. 2016 14:28

Elsa (neregistrovaný)

Díky to jsem četla. Lepší výklad je pro mě ale lidsky, v těch paragrafech si právě nejsem jistá

• 10. 8. 2016 15:48

Kara (neregistrovaný)

Za ty odpracované svátky dostane mzdu a ty dny, kdy si vybíral náhradní volno za tuto práci ve svátek, dostane zaplacené 100% průměrem. Kdyby si to náhradní volno za svátky nevybíral, dostal by k té mzdě 100% příplatek za práci ve svátek.
      Co se týká přesčasů, tak pokud jsou ty svátky v jeho pracovní dny a on pracuje do výše směny, tak se nejedná o přesčas. Např. rozvržení pracovní doby je od pondělí do pátku po 8mi hodinách. Svátek je v úterý a on v něm odpracuje 10 hodin. Pak 8 hodin není přesčas, takže příplatek za přesčas by nenáležel v žádném případě, 2 hodiny jsou přesčasové. Ale když si vybere za všechno náhradní volno, pak nedostane přesčasový příplatek vůbec.
      Za ty 3 dny, které odpracoval ještě navíc jako přesčas (předpokládám, že šlo o nějaké víkendové dny a odpracoval v nich nějaké hodiny) dostane mzdu + příplatek za práci o víkendu. Přesčasový příplatek ne, protože si bude vybírat náhradní volno, jak píšete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).