Re: Příplatky za práci přesčas a svátek
>Zaměstnanec pracoval v oba státní svátky v červenci.
>Za oba tyto svátky si vybral náhradní volno ještě v
>červenci. Zároveň si odpracoval další 3 dny navíc.
>
>Já mu ty svátky proplatím jako mzdu. Jak to bude s
>příplatky za svátky a za přesčas v případě že si bere
>náhradní volno.
tak jak to upravuje zákoník práce v přísl. §§.
Za ty zbývající tři dny si vezme náhradní
>volno v srpnu. Takže bych měla proplatit taky jen mzdu
>že.
>Pracuji v programu Pohoda
Re: Příplatky za práci přesčas a svátek
Za ty odpracované svátky dostane mzdu a ty dny, kdy si vybíral náhradní volno za tuto práci ve svátek, dostane zaplacené 100% průměrem. Kdyby si to náhradní volno za svátky nevybíral, dostal by k té mzdě 100% příplatek za práci ve svátek.
Co se týká přesčasů, tak pokud jsou ty svátky v jeho pracovní dny a on pracuje do výše směny, tak se nejedná o přesčas. Např. rozvržení pracovní doby je od pondělí do pátku po 8mi hodinách. Svátek je v úterý a on v něm odpracuje 10 hodin. Pak 8 hodin není přesčas, takže příplatek za přesčas by nenáležel v žádném případě, 2 hodiny jsou přesčasové. Ale když si vybere za všechno náhradní volno, pak nedostane přesčasový příplatek vůbec.
Za ty 3 dny, které odpracoval ještě navíc jako přesčas (předpokládám, že šlo o nějaké víkendové dny a odpracoval v nich nějaké hodiny) dostane mzdu + příplatek za práci o víkendu. Přesčasový příplatek ne, protože si bude vybírat náhradní volno, jak píšete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2016 14:02
Zaměstnanec pracoval v oba státní svátky v červenci. Za oba tyto svátky si vybral náhradní volno ještě v červenci. Zároveň si odpracoval další 3 dny navíc.
Já mu ty svátky proplatím jako mzdu. Jak to bude s příplatky za svátky a za přesčas v případě že si bere náhradní volno. Za ty zbývající tři dny si vezme náhradní volno v srpnu. Takže bych měla proplatit taky jen mzdu že.
Pracuji v programu Pohoda