Exekuce - 3 příjmy

• (neregistrovaný)

11. 8. 2016 13:49

Dobrý den,
    zaměstnanec má plno nepřednostních exekucí, které postupně srážím. Kromě 2 příjmů u nás má ještě jeden PP a pak bere ještě důchod. Nyní mi přišlo oznámení o rozdělení nezabavitelných částek. Největší částí bude pokryt právě ten důchod, zbytek máme uplatnit my, pokud by u nás neměl příjem, tak pak poslední zaměstnavatel.
    Jak to v tomto případě chodí? Odečtu zbývajících řekněme 1500,- a zbytek klasicky rozdělím na třetiny? A pokud by u nás příjem neměl, tak musím sdělit druhému zaměstnavateli, aby zbytek nezabavitelné částky uplatnil?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 8. 2016 14:28

BBBCCC (neregistrovaný)

Re: Exekuce - 3 příjmy
      Já myslím, že takhle jednoduše ne. Odečtete těch 1500 - nezabavitelná částka. Z dalších 1500 vypočtete třetiny a vše co je nad je dle mého plně zabavitelná částka... Ale jistá si tím moc nejsem.

• 11. 8. 2016 16:08

Kara (neregistrovaný)

Jakých "dalších 1500"? Celková nezabavitelná částka je např. 10813. Z důchodu budou uplatňovat třeba 9313 Kč. Vy uplatníte ze mzdy zbytek nezabav.částky, tj. 1500. A pak postupuje běžným postupem. Když zbude po odečtení 1500 více než 9268 Kč, tak to, co bude nad, srazíte bez omezení + k tomu srazíte 1/3 z 9268. Když zbude po odečtení 1500 9268 nebo méně, tak podělíte třemi a a ta 1/3 bude srážka.
      A pokud by neměl příjem nebo ho měl tak malý, že uplatníte z nezabavitelné částky méně než 1500, dáte echo tomu dalšímu zaměstnavateli (který mzdy dělá předpokládám později než Vy).

• 11. 8. 2016 19:41

LenkaP (neregistrovaný)

Děkuji za Vaši odpověď. Je to tedy přesně, jak jsem si myslela.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).