Re: dodatečné DPH
Dotaz jsem pochopila jinak, že např. FV vystavena na DZ 100 + DPH 21
a odběratel má správně v DPH i KH 100 + 21
ale dodavatel má chybu v zaúčtování a do DPH a KH se mu dostalo např. DZ 80 + DPH 16,80 (Jak se vám nebo vašemu sw toto povedlo?)
Pak dodatečné Přiznání K DPH za 4/2016 bude jen na ten rozdíl a následné KH za 4/2016 bude celé znova a správně. Tzn. v KH bude uvedena pouze jedna FV na částku 100 + 21 a musí být i stejné ev.č. dokladu, které má uvedeno v KH i odběratel. Ostatní doklady budou v KH uvedeny, tak jako byly v původním KH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2016 17:12
Podávám dodatečné DPH za 4/2016, jelikož jsem zjistila chybu ve vystavené zaúčtované částce, měla jsem částku nižší než si zaúčtoval odběratel, proto dodaňuji rozdíl. Zajímá mě však , jak si FÚ spáruje tyto mé součtové dvě faktury k jedné správné, kterou má odběratel, jak to bude s evid.číslem daň.dokladu. Aby FÚ poznal, že mé dvě vystavené fa pasují na jednu správnou, kterou má můj odběratel. Děkuji