Re: Faktura PDP s DúZP za 6/2016
Mám teď stejný problém - pozdě mi přišla faktura na PDP, strašlivě jsem se dodavatelem pohádala, protože je zásadně posílají na poslední chvíli nebo úplně pozdě, a oni mi poslali stanovisko Generálního finančního ředitelství, z odd. DPH Ing. Anna Šťastná, kde se uvádí: citují výňatek, celé to opisovat nebudu " Pokud příjemce v režimu přenesené DP obdrží doklad (s DUZP od 1.1.2016 a dále) později, má možnost související transakci přiznat opět buď prostřednictvím DODAT. DPH a následného KH, nebo má možnost uplatnit ustanovení §104 zákona o DPH (v případě, že má plný nárok na odpočet ze souvisejících plnění) a přiznat transakci v řádném DP k KDP a KH za období, kdy příslušný doklad obdržel (s časovými posuny dle zákonných principů systém KH samozřejmě počítá)." Takže to v tomto DPH zkouším, co to udělá. Sranda je, že mám dalších 14 dní dovolenou, už se těším, co bude v datovce po návratu. už 3 hodiny tenhle přiblblý zápis opravuju, protože náš´úžasný SW každou opravu přepočítává celé DPH a trvá to cca 20 minut. takže xy hodin ve sprostém slově, než opravím nechtěné chybky... které vidím... víbůh, co nevidím.
Re: Faktura PDP s DúZP za 6/2016
>>>>>Prosím o radu, dnes se do účtárny dostala faktura s
>>>>>PDP DúZP 6/2016. Musím podávat dod. DPH a následné KH
>>>>>nebo můžu to dát do DPH, KH za 7/2016? Děkuji za
>>>>>odpověď.
>>>>
>>>>správně dodatečné za 06 a následné kh
stanovisko Generálního finančního
>ředitelství, z odd. DPH Ing. Anna Šťastná, kde se uvádí:
>citují výňatek, celé to opisovat nebudu " Pokud
>příjemce v režimu přenesené DP obdrží doklad (s DUZP od
>1.1.2016 a dále) později, má možnost související transakci
>přiznat opět buď prostřednictvím DODAT. DPH a
>následného KH, nebo má možnost uplatnit ustanovení §104
>zákona o DPH (v případě, že má plný nárok na odpočet ze
>souvisejících plnění) a přiznat transakci v řádném DP k
>KDP a KH za období, kdy příslušný doklad obdržel (s
>časovými posuny dle zákonných principů systém KH
>samozřejmě počítá)."
Tak tomu říkám prča, teď jsem si nalistoval "zelené" daňové zákony (neumím ve vlaku, MHD apod. studovat z přenosných PC) a u § 104 mám připsanou svoji poznámku "lze na PDP, když +/- 0?". Tak asi při 100% odpočtu lze. Bral jsem § 104 výhradně jako "antisankční ochranu", ne jako "návod", však už jeho název "Nesprávné uvedení ...". To se vrrr, postup je v rozporu s §92a odst.1, ale když nám to GFŘ samo radí - moc děkuji, super zpráva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2016 8:34
Prosím o radu, dnes se do účtárny dostala faktura s PDP DúZP 6/2016. Musím podávat dod. DPH a následné KH nebo můžu to dát do DPH, KH za 7/2016? Děkuji za odpověď.