Následné KH

• (neregistrovaný)

12. 8. 2016 16:03

Dobrý den, FÚ mě upozornil na nesrovnalosti v KH, kdy jsem zjistila, že jsem v4/2016 podala KH na nižší částku než bylo uvedeno na námi vystavenou fakturu. FÚ mně řekl, že mám podat následné KH a dodatečné dPH. U KH mě to však hlásí chybu, že mám duplicitní ev.č.daň dokladu. Já jsem u fa na 100 000,- v 4/2016 přiznala pouze 80 000 a teď to chci dodanit a vystavila jsem si fa na 20 000 se stejným ev.č.daň dokladu, aby se celá částka fa pak spárovala ve stejné výši s naším odběratelem. U KH to však háže chybu právě pro duplicitní ev.č.. Já jsem si tu fa prostě rozdělila na dvě části. Nevíte, jak to napravit.? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2016 17:49

.. (neregistrovaný)

Re: následné KH
      Odběratel má na dokladu, který od vás obdržel, jakou částku?
      Protože pokud správnou na 100.000, tak jste měla dle mého názoru provést jen opravu chybného dokladu u sebe v účetnictví. Ne vystavovat další doklad

• 12. 8. 2016 18:05

xxxx (neregistrovaný)

my jsme měli opačnou situaci, dodavatel nám poslala fakturu na 13tis, ale tesně před dph částku změnil na 15ti, ale ke mě se už tato opravená faktura nedostala, do dph a KH jsem zadala 13tis nic netušící. Po DPH mi došla opravená faktura (výzva nedošla), oni to mě správně (ikdyž zpackali oni) a my špatně. Stornovala jsem fakturu na 13tis, zadala na 15tis, poslala následné KH, a dodatečné DPH. Zatím je klid.

• 12. 8. 2016 22:46

Daniela K. (neregistrovaný)

Na váš původní dotaz z 11.8. jsem vám už včera odpovídala, že musíte do následného KH uvést FV s původním ev.č.d. ve výši 100 tis. Kč. Vystavovat další FV na 20 tis. Kč už nemůžete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).