Re: nárok na dovolenou - prosím o kontro
Pojem bezprostředně je snad jasný. Pokud měl zákonodárce na mysli něco jiného, měl formulovat jinak, např. odpracováním všech směn v měsíce apod. Za mne - nenáleží, zaměstnavatel se ale může odchýlit ve prospěch zaměstnance, ale není povinen.
jejda, děkuji za opravu pátek-sobota (přehlídla jsem se). V tom případě, se tedy posuzuje "bezprostřední návaznost" standartně - nenavazuje, tedy za květen poměrná část dovolené nenáleží. A pro doplnění, prosím, jak by to tedy bylo, kdyby opravdu ukončil v pátek a nastoupil v pondělí? jednalo by se o "bezprostřední"?
No a co ? Ne každý komentář je správný a určitě není závazný. Část právníků má takový názor, část takový. Selský rozum říká - bezprostřednost znamená bezprostřednost, nemůže tam být žádná proluka. A jak jsem již psal. pokud zaměstnavatel chce může se odchýlit ve prospěch zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 8. 2016 11:55
dobrý den, mohla bych poprosit o kontrolu nároku na dovolenou zaměstnanci, který měnil v průběhu roku zaměstnavatele - u původního zaměstnavatele skončil v pátek 30.4.2016 a u nového uzavřel pracovní poměr v pondělí 2.5.2016. Podle ZP §212 bych si myslela, že i když u nového zam-tele netrval PP celý kalend.měsíc a proluka mezi dvěma prac.poměry byla 2 dny, ale sobota a neděle, posuzuje se toto jako bezprostřední návaznost a nový zam-tel má povinnost poskytnout dovolenou i za květen?
děkuji