Re: kalkulačka na 2 exekuce zaměstnance
Rozhoduje datum doručení prvnímu plátci mzdy. Pouze v případě, že to bylo ve stejný den, tak pošlete na obě, ale rozdělíte poměrem podle výše dluhu.
Kalkulačky jsou, např.
https://www.vyplata.cz/vypocty/vyse-nezabavitelne-castky-ze-mzdy-16.php?stayform=true
ale je potřeba o tom něco trochu vědět. Ve vašem případě se jedná o svobodného a bezdětného zaměstnance? Obě exekuce jsou nepřednostní?
Tak posíláte jen na tu první v pořadí, jestli jste první plátce mzdy.
Ne, první zaměstnavatel je ten, kdo dostal první exekuční výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy. Když zaměstnanec u něj skončí, zapíše do zápočtového listu exekuce ve stejném pořadí, v jakém k němu došly. Tak se pořadí zachová, i když zaměstnanec často mění zaměstnání.
Bohužel to je jenom teorie, takže se může stát, že dostanete exekuci, kde bude napsáno: pořadí se řídí dnem...." a bude tam datum několik let zpátky a přitom v zápočtovém listu nic neměl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2016 10:41
Dobrý den, nevíte prosím někdo o volně dostupné kalkulačce na exekuci ze mzdy na netu ? Zaměstananec má nyní 2 exekuce a já nevím jak na to. Můj program na mzdy to počítá takto :
čis.mz. 11174
živ.min. -3410
bydlení - 5858
-------------------------
celkem 9268
třetina pro srážku je 11174 - 6179 (nezabavitelná částka) = 4995 / 3
= 1665 (třetina pro srážku )
11174-1665=9509...pro zaměstnance
Jak to mám tedy udělat , když má 2 exekuce ? Rozdělím 1665 napůl ?
Děkuji....