Re: svědek u soudu v cizině
jednou byl také náš zaměstnanec předvolán jako svědek, celý den jsme mu proplatili a mohli jsme pak žádat kompenzaci teď nechci kecat, myslím od soudu....ale určitě to měl zaměstnanec zaplaceno a "ztrátná" na tom byla firma, jelikož jsme nic nežádali, kvůli pár stovkám se do toho nikomu nechtělo....
Re: svědek u soudu v cizině
- to nám tehdy sdělila externí účetní firma, která zpracovávala mzdy....majitel s tím souhlasil, tak nebylo co řešit....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 8. 2016 9:36
Dobrý den, bývalý zaměstnavatel vede soudní spor, ve kterém jsem předvolána jako hlavní svědek. V novém zaměstnání si tak budu muset vzít volno bez náhrady na mzdu. Zajímalo by mě, zda mohu svědectví odmítnout bez případného postihu, zda a o koho mám nárok na náhradu mzdy + náklady spojené s cestou a stravným. Děkuji předem za info. jsem z Přerova, soud bude ve Vídni, pojedu autem.