Re: Převedení -jaké jsou možnosti?
Tak mu to budete muset říct, nabídnout jinou práci vám může v případě, že hodlá dělat organizační změny a vaše místo zruší. Jinak převést může jen ze zákonných důvodů viz § 41 zákoníku práce, jinak jen s vaším souhlasem.
Říkala jsem mu, že na místě, na kterém jsem jsem spokojená, že děkuji za nabídku, ale, že si myslím, že pro to nemám předpoklady a ani by mě to nebavilo (jedná se o část jeho pracovní náplně). Neustále mi nabízenou pozici vychvaluje (mluvit umí velice dobře) a když odmítám, tak se tváří dotčeně.
Nové koště musí dělat změny, proto ho přece vzali, aby jim tam zavedl pořádek a konečně to klapalo, né? Musí všechno překopat (jinak by to vypadalo, že se fláká), a až to řádně rozes..., bude odejit a místo něj přijde další mladej, ambicioznější a bude zase překopávat. Nezávidím vám, snažte se to nějak přežít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 8. 2016 9:51
Dobrý den, moc prosím o radu. Pracuji 4 roky jako pokladní a fakturantka. Nastupovala jsem na tuto pozici a celou dobu na ni pracuji. Jsem spokojená, baví mě to. Žádný problém jsem neměla. Nyní na naše oddělení nastoupil nový mladý šéf (cca před 2 měsíci) - za dobu mé práce zde je to už 3. šéf a začal dělat změny. Provádí nějaké změny na oddělení a nabízí mi jinou pozici. Tedy nabízí. Spíš "nabízí". Já bych, ale na této jiné pozici byla nešťastná. Nebavila by mě, myslím, že pro to ani nemám vlohy. Co myslíte, jaké mám možnosti? Když nebudu souhlasit?