"Okamžitá výpověď" neexistuje a okamžité zrušení pracovního poměru se vztahuje pouze k pracovnímu poměru založenému pracovní smlouvou.
Dohoda o provedení práce (DPP) není pracovní smlouva, nevzniká nárok na mzdu, nýbrž na sjednanou odměnu.
Na základě DPP lze pro jednoho zaměstnavatele odpracovat maximálně 300 pracovních hodin v kalendářním roce.
DPP nezavazuje ani jednu ze stran k jakémukoliv pokračování.
Podle mne vůči Vám Tesco (s výjimkou vyplacení odměny za odvedenou práci) nemá žádnou další povinnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 11. 2012 10:37
Mám od září t.r. do prosince t.r. uzavřenou smlouvu o provedení práce, jako ostraha osob a majetku, zdraví se zkouškami-certifikátem, v Tescu. dne 5.listopadu jsem přišla na noční službu a dostala jsem okamžitou výpově´d, kolega mi to oznámil stručně, ústně, že jsem zkončila, co tam vlastně hledám. Dal mi přečíst kus cancu, na kterém byl tento datum, poslaný Tescu mailem, a stížnost na mojí práci. Den předtím, tedy v neděli jsem viděla rodinku, otec "šahnul" do regálu a něco si strčil do kapsy, když jsem došla na svoje místo k chlebníku, toto předal dceři a ta běžela za bratrem, který se toulal u vážených bonbénů a toto něco mu předala, dítě pak doběhlo k pokladně a položilo to dodatečně pokladní, protože rodinka již měla zaplaceno. Ale, když mi procházeli rámem, začali-o něco pípat. tudíž já jsem je podotýkám slušně požádala o předložení nákupu a lístku od pokladny, nebylo umožněno, poté jsem požádala, jestli něco nemají v kapsách, aby mi vše vyložili a ukázali, mohli klidně mít na sobě oblečení z jiného Tesca a na tom mohl být kód, který nebyl zrušen, což se stává a několikrát se to i stalo. otec však na mě sprostě nastoupil a že z nich dělám zloděje a byl sprostej a vyhrožoval, že mě to bude bolet a že přídu o místo, stalo se, v neděli večer se sebrali a klidně odešli, jo a ještě mám svědky, že je dost dobře znají, že kradou ve městě po všech obchodákách a že je tam už taky chytli, ale co je zarážející, že si nešli stěžovat hned, ale až druhý den. a to ještě mailem, a mě na minutu vyrazili, můj dotaz je: dostala jsem vlastně ústní výpově´d, ale né od zaměstnavatele, jen vzkaz, že sem zkončila, žádnou výpověd písemně, proč mě třeba nepřeřadili na jiný tesco v čr, protože to mám ve smlouvě, už jsem dělala ve dvou jako záskok, už je to týden a nic se neděje, nemám zápočtový list, nikdo se se mnou nebaví, jestli mám podat žalobu a náhradu mzdy, jestli mám podle zákoníku na toto nárok, plnila jsem si jen svoje povinnosti, vyplývající z mé práce, a navíc po mě nikdo nechtěl vyjádření, ani můj zaměstnavatel, ani tesco, prostě sedim doma a mám nervy, co se vlastně děje a bude dít. podotákám, ani telefonát, abych věděla na čem jsem. díky za odpověd a radu, jak pokračovat dál. A.T. :(